Dinsdagavonden

Indelen dinsdagavond

Het "indelen" op de wekelijkse clubavond is een sociaal gebeuren en werkt eraan mee elkaar goed te leren kennen. Het is aan ieder lid om goede tennisballen bij zich te hebben om hiermee te kunnen spelen.

Zoals je zelf wekelijks zal ervaren is de indeelavond op dinsdag een belangrijke activiteit van onze vereniging. De indeling bepaalt in belangrijke mate hoe de avond ervaren wordt. Als indeler heb je dan ook de taak je medeleden een gezellige sportieve avond te bezorgen.

Het indelen begint om 18.30 uur. Minimaal een van de indelers is om 18.00 uur aanwezig. Bespreek met je mede-indeler wie het eerste in het clubhuis is.
Ben je verhinderd, ruil dan bij voorkeur met iemand in dezelfde kolom en noteer het op het bord!
Kom je niet opdagen? Helaas, dan krijg je een boete van 15 euro en er kan ergernis ontstaan bij je mede-indeler.
Zomers wordt er ingedeeld van 18.30 t/m 21.30 uur en 's winters van 18.30 t/m 21.00 uur.
Jaarlijks wordt er een zomer- en winterindeellijst gemaakt. Klik hier voor de indeellijst.

Een aantal punten waarmee je als indeler rekening dient te houden:

1. Ieder lid van onze vereniging heeft evenveel recht om te spelen. Afhankelijk van de tijd dat hij/zij aanwezig is.
  2. Een lid dat zich 10 minuten voor aanvang van een nieuwe speelperiode meldt heeft het recht direct ingedeeld te worden voor die speelperiode.
  3. Leden kunnen nooit 2 x achtereen (1 uur) 'koffie' hebben terwijl een ander lid op de baan doorspeelt.
  4. Leden die 'koffie' hebben gehad hebben altijd speelrecht voor de eerstvolgende periode. Behalve bij dubbele bezetting. Voorbeeld er zijn 7 banen beschikbaar, 28 plaatsen = 56 leden tegelijk spelen of 6 banen, 24 plaatsen = 48 leden die tegelijk kunnen spelen.
  5. Mix zo veel mogelijk spelers van verschillende sterkte met elkaar zodat er evenwichtige partijen gespeeld kunnen worden.
  6. Als indeler heb je zelf geen speelrecht. Als je taak er op zit, en er ná het indelen banen zijn vrijgekomen, dan is het natuurlijk wel toegestaan om te spelen.
  7. Indelen van leden die een wedstrijd gaan spelen of hebben gespeeld. De leden hebben net zoveel recht op speeltijd als de andere leden. Zij mogen dan ook op deze avond vrij tennissen met inachtneming van:
    • Een half uur voor, resp. na hun wedstrijd mogen zij niet spelen.
    • Na de wedstrijd kunnen zij pas spelen als er geen leden meer aanwezig zijn die op dat moment minder gespeeld hebben. (Iemand die een wedstrijd van 2,5 uur gespeeld heeft kan nooit aanspraak maken op speeltijd voor een ander die bijvoorbeeld maar 3 x een half uur gespeeld heeft. Maar duurt de wedstrijd 1,5 uur dan heeft die persoon net zoveel recht om te spelen als een ander die ingedeeld is en al 1,5 uur gespeeld heeft.
    • Als een 'wedstrijdspeler' zich na een half uur na de wedstrijd meldt kan hij in principe spelen mits een ander lid daar geen extra 'koffie' voor krijgt. In dat geval gaat die speler voor.
    • Vervolgens heeft diezelfde wedstrijdspeler, omdat hij 1 uur 'koffie' heeft gehad, altijd speelrecht voor de volgende indeelbeurt.